Chec delicios cu capsune a la JulyCris

IMG_20140609_165559_Fotor

Asa cum am mai spus,imi place sa ma joc cu ingredientele pe care le am la indemana. 🙂 Am facut inghetata si mi-au ramas albusurile. Si-au gasit imediat rostul in acest chec delicios. Reteta o impartasesc cu voi.

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 iaurt mic zuzu-natural(sau orice alt fel)
  • un pahar ulei gol de un deget(masura-paharul de iaurt)
  • 7 linguri faina
  • un praf de copt
  • esenta de migdale
  • capsune

Mod de preparare

Albusurile le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat bine pana s-a topit de tot.Am adaugat iaurtul si am mixat ca sa se omogenizeze bine compozitia. Am adaugat si uleiul,am omogenizat,apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat usor,de sus in jos pana s-a incorporat bine. Am pus cateva picaturi de esenta de migdale.

Intr-o tava de chec tapetata cu harie de copt,am pus pe fundul tavii capsune spalate si taiate in patru.

314x418_chec-delicios-cu-capsune-a-la-julycris-325638

Deasupra am turnat compozitia,dar am mai oprit putina.Peste compozitia din tava,am pus iar capsune.

314x418_chec-delicios-cu-capsune-a-la-julycris-325639

Compozitia oprita am amestecat-o cu sirop de capsune(o jumatate de ceasca),am amestecat bine si am turnat-o deasupra.

314x418_chec-delicios-cu-capsune-a-la-julycris-325640

Am dat la cuptorul preincalzit pana a trecut testul scobitorii. L-am lasat sa se raceasca,apoi l-am rasutrnat pe o tava cu sus-ul in jos.

IMG_20140609_161147

 

Intre timp,cat checul era la cuptor,din 10 capsune am preparat rapid o dulceata. Am pus capsunele pe foc cu zahar si le-am lasat sa fiarba cam 30 de minute.La final am adaugat coaja de portocala rasa. Aceasta compozitie am pus-o peste chec si am ornat cu topping de ciocolata.

Daca aveti dulceata facuta o puteti folosi cu incredere.

 

IMG_20140609_165143_Fotor

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Dulciuri&prajituri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s