Inghetata de vanilie cu topping de caramel si nuci

inghetat cu vanilie (2)_Fotor

Caldura mare,mon cher! Cum ne putem delecta papilele gustative si sa ne racorim in acelasi timp decat cu o delicioasa inghetata de vanilie.

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca(Hulala am folosit eu)
  • esenta de vanilie sau doua pastai de vanilie

Mod de preparare

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin cremoase si se deschid la culoare. Adaugam laptele in fir subtire si mixam in continuare. Punem la foc mic pana se ingroasa putin (maxim 6-7 minute)amestecand continuu. Aveti grija sa nu lasati mai mult pt ca se taie. Luam de pe foc si adaugam vanilia. Amestecam si lasam sa se raceasca. Batem frisca si adaugam peste crema de oua numai dupa ce aceasta s-a racit complet. Punem in caserole si dam la congelator cel putin 5-6 ore sau o lasam peste noapte.Inainte de a servi,o scoatem cu cel putin 15-20 de minute din congelator. Cu ajutorul unei linguri pt inghetata,trecuta mai intai prin apa,punem inghetata in cupe. Ornam cu topping ce caramel si nuci maruntite.(sau orice altceva,dupa preferinte).

IMG_20140424_160220 inghetat cu vanilie (4)_Fotor

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Inghetata și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s