Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie

IMG_20140607_220956_Fotor

O prajiturica delicioasa si cremoasa. Blatul de nuca si crema de vanilie ii dau o savoare minunata.

Ingrediente

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 100 gr unt
  • 150 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • Pt decor
  • 150 ml frisca
  • 4 linguri nuca

Mod de preparare

Blat

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Dupa ce au devenit ferme,adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand zaharul se dizolva complet.

Faina o amestecam cu nucile si praful de copt si adaugam peste bezea amestecand incet cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza totul. Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pt 20 de minute,pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.

Crema

Galbenusurile le frecam cu zaharul,apoi adaugam laptele si amidonul si punem la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Dam la o parte de pe foc si adaugam vanilia si untul taiat cubulete si omogenizam. Lasam la racit.

Pt decor

Batem frisca tare. Jumatate o adaugam peste crema de vanilie si amestecam bine pana se omogenizaza complet. Cealalta jumatate o amestecam cu nuca maruntita sau macinata(eu am macinat-o in rajnita de cafea).

Asamblare

Blat,crema,frisca amestecata cu nuca. Decoram cu topping de ciocolata sau dupa preferinte.

IMG_20140607_220610_Fotor_Collage_Fotor

Enjoy!

 

 

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Imagine | Acest articol a fost publicat în Dulciuri&prajituri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s