O prajiturica exact asa cum are numele. Deliciu! Am facut-o de nenumarate ori pana acum si nu m-am saturat de ea. Si nici nu cred ca ma voi satura vreodata. 🙂
Ingrediente
- 300 gr nuci maruntite si prajite
- Blat
- 7 albusuri
- 200 gr zahar
- 2 linguri faina
- 4 linguri pesmet
- 4 linguri nuca macinata
- 1 praf de copt
- Crema
- 500 gr frisca
- 7 galbenusuri
- 10 linguri zahar
- 10 linguri lapte
- Separat
- 1 pachet mare biscuiti Petit-Beurre
- 1 plic capuccino
- 300 grame Finetti,Nutella,etc.
- 1 cana cafea indulcita
Mod de preparare
Blat
Se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul. Faina,pesmetul,nuca macinata si praful de copt,se amesteca si se pun peste albusuri.Nuca maruntita(cele 300 gr) se aseaja pe hartie de copt in tava si peste se pune aluatul. Se baga la cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a copt,se rastoarna pe o tava. Imediat se pun cele 300 gr Finetti(cand inca e fierbinte) si se intinde pe tot blatul. Se lasa sa se raceasca.
Crema
Cele 7 galbenusuri,impreuna cu laptele si zaharul se pun pe foc la bain marie pana se ingroasa ca o smantana. Se amesteca din cand in cand in compozitie pt omogenizare. Dupa ce se ingroasa,se ia de pe foc si se raceste bine.
Se adauga frisca batuta si se amesteca.Se pune peste aluatul racit jumatate din compozitie,apoi un strat de biscuiti Petit scufundati in cafea,apoi cealalta jumatate de crema.Se niveleza frumos si se presara un plic de capuccino(sau ciocolata rasa) ca decor.Se da la frigider peste noapte ca sa se intrepatrunda aromele.
Enjoy!
Wow! Ce pofta mi-ai facut!
ApreciazăApreciază
🙂 Ce pot sa zic? Acum n-am,dar data viitoare cand voi face prajiturica asta te anunt. Pana atunci,poate o incerci tu. 😉
ApreciazăApreciază
cea mai delicioasa prijitura!!!
ApreciazăApreciază
Asa este Iuliana! Chiar este o prajitura delicioasa! Ma bucur ca-ti place. 🙂
ApreciazăApreciază