Ciorba de perisoare cu zeama de varza

ciorba de perisoare (2)_Fotor

Ingrediente

  • 500-600 gr carne tocata(pentru o oala de 3 l)
  • 1 ou
  • 3-4 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras sau kapia
  • suc de rosii(3-4 linguri)
  • radacinoase(optional)
  • patrunjel(o legatura)
  • 1 l zeama de varza
  • sare

Mod de preparae

e pune apa la fiert. Cand a dat in clocot,se da focul mic si se pun perisoarele facute din:

-carnea tocata amestecata cu oul,sare sau delikat,o ceapa taiata marunt,patrunjel tocat si o mana orez(optional).

Se ia spuma de deasupra si se lasa sa fiarba cam 20 de minute. Intre timp pregatim legumele. Ceapa se curata si se toaca marunt,morcovul se da pe razatoare si se caleste in putin ulei pt un plus de culoare,ardeiul se toaca si el marunt. Cand supa nu mai face spuma,se adauga legumele taiate marunt si se lasa la fiert. Cand supa din oala a secat cam un sfert,se adauga zeama de varza si sucul de rosii. Aici,fiecare adauga dupa gust.Unora le place mai acra,altora mai putin acra. Se mai fierbe cam 15-20 de minute,se adauga o mana fidea,iar dupa ce ati oprit focul,patrunjelul tocat marunt.

Atentie la sare! Zeama de varza este sarata,asa ca adaugati sare dupa ce ati pus zeama de varza.

ciorba de perisoare_Fotor

Pofta buna!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Supe&ciorbe și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s