Flan de portocale

flan de portocale (7)_Fotor

Un desert delicios!

Ingrediente

2 portocale

1 l lapte

300 gr zahar

6 oua

1 plic zahar vanilat

esenta de vanilie

unt pt uns formele

Mod de preparare

Spalam portocalele foarte bine si le stergem cu un prosop de bucatarie. La una din portocale curatam coaja,la cealalta o dam pe razatoare.

Laptele il punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul vanilat si coaja rasa de portocala.Punem pe foc si lasam pana ajunge in punctul de fierbere.

flan de portocal

Strecuram laptele(optional,eu n-am facut asta). In alt vas,punem ouale impreuna cu 150 gr zahar si mixam pana se topeste tot zaharul.Turnam laptele cald,incet,amestecand continuu.

IMG_20140706_140834

Punem compozitia in forme antiaderente(eu am pus in 6 forme de briose de silicon si intr-o tava tot de silicon cu diametrul 22 cm),unse cu unt.

IMG_20140706_141721 IMG_20140706_141733

Formele se pun intr-o tava in care am pus o cana cu apa rece si dam la cuptorul preincalzit pt 20-30 de minute(crema trebuie sa se tina,sa nu curga).

flan de portocale (1) IMG_20140706_145516

Coaja de la portocala(cea pe care am curatat-o) se opareste doua minute in 100 ml apa clocotita.

IMG_20140706_141008

Scoatem coaja,stoarcem sucul de la cele 2 portocale si adaugam zaharul ramas(150 gr).Punem amestecul la foc 5-10 minute,apoi lasam la racit.

Scoatem flanul din cuptor si-l lasam la racit.Inainte de a-l scoate din forme,dam cu lama cutitului pe peretele vasului ca sa-l desprindem si rasturnam pe platou.Dam la rece pt 2-3 ore,este mult mai bun. Se serveste cu sirop de portocale. Extra,am adaugat si fulgi de ciocolata.

Delicios!

flan de portoc (3)_Fotor flan de portocale (6)_Fotor

Enjoy!

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Dulciuri&prajituri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Flan de portocale

  1. Ioana zice:

    Vaaaiiii….ce bine arata!!!

    Apreciază

  2. Tudor Gabriela zice:

    Sigur voi incerca reteta ,care este usoara si pare a fi delicioasa….multumesc Cris pentru reteta si munca depusa pe acest blog.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Tudor Gabriela zice:

    Quinoa cu dovlecei sau broccoli

    Quinoa este o cereala originara din Bolivia si se gaseste in toate tarile din America de Sud (Zona Anzilor).
    Se gaseste prin magazinele bio.Chiar daca este cam scumpa,isi merita banii pentru aportul nutritiv al acesteia.
    Inainte de preparare, trebuie nu numai spalata in 4-5 ape (nu se arunca direct in cratita); se tine cam 30 minute in apa rece cit sa o acopere, apoi aruncam apa si putem prepara quinoa. Coaja semintelor contine saponine pe care nu le vrem in mincare… poate contine si cantitati nesemnificative de acid oxalic, care de asemenea se dizolva in apa. Pentru variatie, puteti inlocui fasolea, mazarea, lintea, orezul etc. cu quinoa si in rest pastrati reteta. Felurile de mincare pot fi sarate sau dulci – cu fructe, lapte etc., la fel ca preparatele din orez. Incercati sarmalute cu quinoa si ciuperci sau risotto cu quinoa (fiti generosi cu parmezanul ras) – sint absolut grozave.
    Se poate adauga si la salatele proaspete de verdeturi, dupa ce a fost fiarta si racita.

    Ingrediente:
    1 cana quinoa,o ceapa mare,1 ardei rosu gras,2-3 rosii coapte,3-4 dovlecei subtiri (sau un buchet de broccoli),3 catei de usturoi,patrunjel verde,ulei,sare ,piper dupa preferinta.

    Se pune quinoa la fiert, impreuna cu 2 cesti de apa. Se fierbe la foc mic aprox. 15 minute, apoi se acopera vasul si se lasa deoparte inca 10 minute, timp in care quinoa absoarbe restul de apa si devine mai pufoasa. Dupa ce quinoa a absorbit apa, aceasta se toarna intr-un bol mai incapator.
    Intre timp se curata de coaja dovleceii si se taie rondele subtiri (de preferinta dovleceii sa fie subtiri).Ceapa se curata si se toaca marunt. Se curata ardeiul de seminte si se toaca marunt.Ambele se adauga intr-o cratita cu ulei si putina apa si se inmoaie. Se adauga dovleceii (broccoli) ,Se adauga sare si se acopera,lasandu-i sa fiarba 15 minute.Se adauga rosiile cojite si taiate bucatele mici ,alaturi de cateii de usturoi striviti si se continua fierberea inca 3-4 minute,dupa care se adauga quinoa,dupa care se mai lasa sa dea cateva clocote si se stinge focul. Pofta buna!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu