Budinca de caramel

budinca de caramel (14)_Fotor

Sunt fan caramel. Si eu si ai mei. Nu stiu de ce n-am incercat budinca asta pana acum.Ieri am dat de reteta prin caietul meu si imediat am trecut la treaba. Sa nu va imaginati ca aveti mult de stat prin bucatarie. Se face imediat si unde mai pui ca n-ai nevoie decat de 3 ingrediente pt ea. Iar gustul este…genial!

Ingrediente

600 ml lapte

3 linguri amidon

5-6 linguri zahar

esenta de vanilie(optional)

Mod de preparare

Punem zaharul intr-o craticioara si-l caramelizam la foc mic.Aveti grija la culoare. Trebuie sa fie aurie,daca il lasati prea mult se arde si devine amar.

 

budinca de caramel (17)

Adaugam peste zaharul caramelizat laptele fierbinte si lasam pe foc pana se topeste tot zaharul.

budinca de caramel

Intr-un castronel punem amidonul si-l „desfacem” cu cateva linguri cu lapte rece. Dupa ce s-a dizolvat tot zaharul,adaugam amidonul in fir subtire,amestecand continuu. Mai lasam pe foc pana se ingroasa compozitia.

budinca de caramel (1)

Oprim focul si lasam sa se racoreasca putin.Optional,adaugam si putina esenta de vanilie.Acoperim cu folie alimentara pt a evita formarea pojghitei de deasupra,sau amestecam din cand in cand.

Dupa ce s-a racit putin,punem budinca in cupe,boluri,etc. Dam la frigider pt 1-2 ore. Eu am decorat cu fulgi de ciocolata,topping de ciocolata si finetti stiks. Decorul e un lucru tot optional. Decorati cu ce aveti sau papati-o ca atare. este minunata!

budinca de caramel (8)_Fotor budinca de caramel (5)_Fotor

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Desert la pahar și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s