Clatite cu branza dulce si stafide la cuptor

IMG_20140214_183610_Fotor

Branza dulce este si ea printre preferatele mele. Imi place in placinte,prajituri,clatite… Nu ocolesc nicio reteta care are in compozitia ei…branza dulce. 🙂 Clatite din astea faceam odata demult.Am facut iar. E adevarat ca nu-mi prea convine sa stau langa aragaz,mai ales pe asemena calduri,dar cand imi vine randul sa ma delectez cu cateva clatite din astea,nu-mi mai amintesc ca m-am copt si eu langa aragaz. 🙂

Ingrediente

  • Pt clatite
  • 500 ml lapte
  • 500 ml apa minerala
  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • ulei pt prajit
  • Umplutura
  • 400 gr branza de vaci(dulce)
  • vanilie si zahar(dupa gust)
  • 150 gr stafide
  • 1 ou

Mod de preparare

Se bat ouale cu praful de sare,se adauga laptele si apa minerala,apoi faina in ploaie amestecand cu telul sa nu se faca cocoloase.

Se incinge bine intr-o tigaie uleiul,se scurge surplusul. Cu un polonic,punem compozitie in tigaie si rasucim sa se intinda pe toata suprafata tigaii. Prajim pe ambele parti. Procedam la fel pana terminam compozitia.

Separat pregatim umplutura. Amestecam branza cu oul bine pana devine o compozitie omogena,adaugam zaharul, vanilia si stafidele. Punem cate 2 linguri din aceasta compozitie pe fiecare clatita,o impachetam sau o rulam(cum doreste fiecare) si bagam la cuptorul preincalzit intr-o tava unsa cu ulei pt 25-30 de minute.

Glazuram cu zahar pudra sau diverse topping-uri si…papam. 🙂

IMG_20140214_183747_Fotor

Asta a fost farfuria mea! Premiul meu. 😉 Cine imparte,parte-si face,nu?

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Dulciuri&prajituri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s