Prajitura Fanta

IMG_20140321_175937_Fotor

Va invit la o prajiturica delicioasa si racoroasa care e taman buna pe vremea asta. Da,trebuie sa dati drumul la cuptor,dar doar pentru putin timp pentru ca,rezultatul e incantator si desfatarea papilelor voastre gustative va fi pe masura.

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • Glazura
  • 850 ml Fanta (eu am folosit de fiecare data suc neacidulat)
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare

Blatul

Galbenusurile se amesteca cu zaharul,se mixeaza foarte putin.Se adauga uleiul cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza.Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.Apoi se incorporeaza foarte incet albusurile batute spuma.Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (35/25cm) si se baga la cuptor. Se coace si se lasa sa se raceasca in tava.

Crema

Untul se freaca cu zaharul pana devine spuma,apoi se adauga branza dulce si esenta de vanilie si se mixeaza bine,pana la omogenizare.Crema se pune peste blatul racit si se da la frigider.

Glazura

Se prepara dupa indicatiile de pe plic,numai ca in loc de lapte se pune suc.Se amesteca sucul cu praful de budinca si zaharul,se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Cand este doar putin calduta se adauga peste crema. Se lasa la rece peste noapte.

IMG_20140321_175954_FotorFanta1 (1)_Fotor

Puteti inlocui budinca de vanilie cu cea de capsune,la fel si sucul,pt ca glazura de deasupra sa fie roz.

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Dulciuri&prajituri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s