Budinca de pepene rosu

IMG_20140721_200617_Fotor

Nu stiu cum i se spune in alte zone ale tarii. La noi i se spune „lubenita”.  Sa nu credeti ca nu am auzit de pepene rosu,sau pepene verde… 🙂 Fiecare cum il percepe. De la interior spre exterior,sau invers. 🙂 Nu stiu unde am vazut reteta asta. Adica nu mai stiu la cine. Cert e ca am vrut s-o incerc neaparat. Si cum aveam ditamai lubenita in frigider,m-am pus pe treaba.

Ingrediente

1 litru suc de pepene rosu

100 gr zahar

100 gr amidon alimentar

esenta de vanilie,migdale

Pt decor

Eu am folosit: nuca macinata

topping ciocolata

fulgi de ciocolata

fulgi de  migdale

Voi folositi ce aveti.

 Mod de preparare

Taiem pepenele cubulete si-l curatam de samburi. Punem in blender

IMG_20140721_160058

si-l mixam cateva secunde,apoi trecem printr-o sita si separam pulpa de suc. Intr-o  craticioara punem amidonul,zaharul si cateva linguri de suc de pepene si amestecam pana se dizolva bine tot amidonul. Adaugam si restul de suc si punem craticioara pe foc.

IMG_20140721_161128

Amestecam continuu pana compozitia devine densa si cremoasa. Oprim focul si adaugam esenta.Punem budinca in forme,cupe,etc si lasam sa se raceasca. Dam la frigider pt 1-2 ore. Decoram cu fulgi de ciocolata,nuca macinata,fulgi de migdale,ciocolata rasa,etc

IMG_20140721_200420_Fotor IMG_20140721_200754_Fotor

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Desert la pahar și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Budinca de pepene rosu

  1. Tudor Gabriela zice:

    Eu inca mai astept lubenite de la Dabuleni,ca pe aici sunt de prin alte tari si nu sunt asa de bune ca ale noastre! Imi place enorm pepenele verde/rosu…il ador. Mananc pana ma doare burta! Dar sunt sigura si de bunatatea pe care ai preparat-o! Sigur o sa incerc…sincer n-am auzit de aceasta reteta simpla si de asemenea buna….Multumesc.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s