Pizza cu ton

IMG_20140722_170035_Fotor

Cui nu-i place pizza? Cu rosii,branza,salam,sunca…pizza e delicioasa. Astazi avem pizza cu ton. 🙂

Ingrediente

  • Blat
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita zahar sau miere
  • un cubulet drojdie proaspata sau o lingurita drojdie uscata
  • o lingurita sare
  • 250 ml apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • Pt umplutura
  • 2 conserve de ton
  • 1 ceapa
  • boabe de porumb ducle(din conserva)
  • cascaval ras,masline
  • ketchup

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina impreuna cu apa calduta, sarea si dupa caz, drojdia uscata (ca atare) sau proaspata. Daca se foloseste drojdie proaspata se pune intr-un pahar cu o lingurita de zahar si se dizolva cu putina apa (din cei 250 ml se folosesc 50 ml), iar apoi se adauga in faina. Se amesteca bine cu mainile, apoi se adauga uleiul treptat. Se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de bol.

aluat pt pizza

Acoperim aluatul cu un servet curat si  lasam la dospit aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.

IMG_20140722_153546

Dupa ce s-a dospit aluatul, pregatim doua (2) tavi mari de pizza cu putin malai (se pune ca sa nu se lipeasca) si se intinde aluatul cu mainile.

Dupa ce am asezat aluatul in tavile de pizza,ungem cu ketchup(mai putin marginile),punem tonul,boabele de porumb si ceapa taiata julien.

IMG_20140722_154758

Acoperim cu cascaval ras,masline,mai adaugam putin ketchup,bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 15 minute,pana ce marginile sunt rumenite.

IMG_20140722_165921_Fotor

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Pizza și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s