Porumb fiert

IMG_20140730_162028_Fotor

E vremea lor! Mie,sincer va spun imi plac mult mai mult cei cu 5 lei bucata,cumparati de la mare sau de la munte. :))

Dar,daca va e pofta de porumb si nu ati mai fiert pana acum, cumparati porumbul cu atentie din piata,sau luati din camp :)) Apasati cu unghia 2-3 boabe si vedeti daca sare “laptele” respectiv daca porumbul este proaspat. Asta inseamna ca va fierbe repede, ca e destul de dulce si mai ales nu se intareste dupa fierbere.

Desfaceti panusii de pe porumb, si opriti o parte din foi.Puneti porumbii rupti jumatati sau intregi(cum preferati) intr-o oala incapatoare.

IMG_20140730_120617

Deasupra puneti foile de porumb,apoi puneti apa cat sa acopere bine tot ce e in oala. Daca porumbul e proaspat, va fierbe repede. Daca nu….apoi o sa asteptati pe langa ei. 🙂

IMG_20140730_120806

Dupa ce s-au fiert,ii scoatem din apa si-i pudram cu sare.

Cate unul pentru fiecare! 🙂

Pofta buna!

IMG_20140730_162013_Fotor IMG_20140730_161644_Fotor

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Aperitive&Garnituri și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Porumb fiert

  1. Ioana zice:

    Ce-mi plac porumbii fierti!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s