Prajitura regala

prajitura regala (7)_Fotor

Nu as vrea s-o pun pe primul loc in topul prajiturilor pe care le-am mancat,pt ca mai am cateva preferate de care nu m-as satura niciodata,dar cu siguranta este una dintre cele mai bune prajituri.

Ingrediente

  • Sunt 3 foi care se coc individual.
  • Ingredientele pentru o foaie:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 5 linguri de nuca macinata
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • ciocolata rasa,fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Eu am facut toata compozitia odata,apoi am impartit-o in trei(3).

Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si mixam pana devin lucioase.

prajitura regala (1)

Adaugam apoi punem faina,bicarbonatul stins si amestecam cu o lingura incet, de jos in sus.Incorporam cu grija si nuca.

prajitura regala

Tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni mici(in jumatate decat cea de la aragaz).Impartim compozitia in trei parti egale si cu ajutorul unei linguri,intindem prima foaie.

prajitura regala (17)

Dam la cuptorul preincalzit pentru 10 minute sau pana se rumeneste usor. Repetam operatiunea inca de doua ori pana cand sunt gata toate cele trei foi ale prajiturii.

prajitura regala (13)

Galbenusurile,zaharul pudra si esenta de vanilie se pun pe bain-marie si se amesteca pana cand se ingroasa.

prajitura regala (16)

Se lasa apoi deoparte la racit,dupa care se incorporeaza cu untul mixat spuma( untul trebuie sa fie la temperatura camerei).

prajitura regala (11) prajitura regala (12)

Dam putin la frigider crema(cam 10-15 minute).

Incepem sa montam prajitura: foaie,crema,foaie, crema,iar pe ultima foaie intindem un strat subtire de crema,peste care radem ciocolata si punem si fulgi de ciocolata.Lasam la rece pentru cel putin 2 ore.

prajitura regala (10)_Fotor prajitura regala (2)_Fotor

Nu ne lasam pana n-o terminam. Absolut delicioasa!

Enjoy!

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Dulciuri&prajituri, Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Prajitura regala

  1. Tudor Gabriela zice:

    Te cred ca este buna! O sa o incerc si eu. Nu este grea,dar cred ca este foarte buba! Multumesc pentru reteta. Te pup….

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ioana zice:

    Wow,ce bine arata!!! Cu siguranta am s-o incerc ai eu. 🙂

    Apreciază

  3. am sa incerc si stiu din start ca e buna ca arata foarte bine

    Apreciază

  4. geladumi zice:

    Daca are nuca in blat, numaidecat e delicioasa! Ador nuca si tot ce are nuca in compozitie. O s-o incerc si eu!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu