Sarmale in foi de varza murata

sarmalee_Fotor

Sunt convinsa ca fiecare isi are reteta proprie de sarmalute,de la mame,bunici,etc pe care o apara cu inversunare. 🙂 Insa astazi,vreau sa impartasesc cu cine e interesat si reteta mea de sarmalute. 🙂 

Ingrediente

 

  • 1,5 kg carne tocata porc sau vita
  • 4-5 cepe
  • 1 ceasca orez
  • 1 lingura boia dulce
  • piper
  • sare
  • 1 lingura cimbru
  • suc de rosii sau 5-6 linguri pasta de tomate
  • optional-sunculita afumata

Mod de preparare

Varza o spalam bine si ii desfacem foile.Apoi ii taiem nervurile.Nervurile tocate marunt si foi de varza subtiri,la fel taiate si ele se pun pe fundul oalei in care vor fierbe sarmalele.

Carnea tocata se amesteca cu toate ingredientele. Luam cate o foaie,o taiem in doua(depinde cat e de mare),si cu o lingura punem din compozitia de carne intr-un capat al foii,pliem foaia peste carne intr-o parte,apoi rulam sarmaluta. Capatul ramas liber il indesam cu degetul. Cand am terminat de impachetat sarmalutele le asezam cu grija in cratita. Se pune si sunculita taiata printre sarmalute. Se acopera tot cu varza tocata,se umple cratita cu apa.Sucul de rosii sau pasta de tomate se pune intre straturile de sarmale.Se pot pune 2-3 linguri de suc de rosii si in compozitia de carne.

Se mai presara deasupra cimbru,piper(optional) si se  pun la fiert pt 4 ore. Din cand in cand se mai invarte cratita si se mai reumple cu apa. Se servesc alaturi de mamaliguta,smantana sau dupa preferinte. 🙂

sarmale1 (1)_Fotor

Pofta buna!

 

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Mancaruri cu carne și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s