Tarta cu doua budinci si cirese

tarta cu budinca de capsuni,cioco,cirese (8)_Fotor tarta cu budinca de capsuni,cioco,cirese (18)_Fotor

Acest desert intra in categoria „cu ce-am avut in casa”.  🙂 Nu stiu de ce,dar cateodata cred ca acestea sunt cele mai bune deserturi. Fara prea mari complicatii,te uiti ce ai prin frigider si „pe langa” si nu se poate sa nu iasa ceva. Si unde mai pui ca a iesit si foarte bun. 🙂

Ingrediente

Pt tarta

100 gr unt

100 gr zahar pudra

250 gr faina

6 linguri apa

1 ou

Pt umplutura

1 plic budinca de capsuni

1 plic budinca de ciocolata

1 l lapte

10 linguri zahar

cateva cirese(le puteti inlocui cu cirese din compot sau alte fructe de sezon)

1 plic tort gelee rosu(gelatina cu inchegare rapida)

esenta de migdale si esenta de rom

cativa fulgi de migdale (pt decor)

Mod de preparare

Tarta- Mixam untul cu zaharul pana devine cremos.Adaugam oul,il incorporam,apoi adaugam apa si faina.Framantam bine cu mainile pana ce totul este bine incorporat. Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider pt cel putin 30 de minute.

tarta cu budinca

Intre timp,in doua craticioare,preparam budincile dupa indicatiile de pe plic. La final,adaugam esenta de migdale in budinca de capsune si esenta de rom in budinca de ciocolata.

Scoatem aluatul de la frigider,il punem pe blatul de lucru infainat si framantam usor pana devine maleabil. Intindem aluatul in tava de tarta,intepam cu furculita aluatul ca sa nu se umfle,presam marginile indepartand excesul de aluat. Turnam prima data budinca de capsuni.

tarta cu budinca (15)

Peste punem budinca de ciocolata.

tarta cu budinca (14)

Deasupra punem ciresele spalate si fara samburi.

tarta cu budinca (13)

Dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos marginile tartei. Scoatem tarta,iar deasupra punem un plic de gelatina rosie preparata dupa indicatiile de pe plic. Decoram cu fulgi de migdale,iar daca nu aveti o puteti decora cu fulgi de ciocolata,ciocolata rasa sau pur si simplu o lasati ca atare. Lasam sa se raceasca complet inainte de a o portiona.

tarta cu budinca de capsuni,cioco,cirese (5)_Fotor

 

Este delicioasa!

 

 

tarta cu budinca de capsuni,cioco,cirese (9)_Fotor

Si o feliuta virtual pt voi. 🙂

tarta cu budinca (1)_Fotor

Enjoy!

Tipsuri

Va ramane aluat. Eu am facut din restul de aluat,cosulete pe care le-am umplut cu budinca si crema de ciocolata.Ideea o gasiti aici.

Puteti face din surplusul de aluat,un grilaj pe care il montati deasupra tartei inainte de a da la cuptor. Il ungeti cu un galbenus de ou si 2 linguri cu lapte pt culoare. Nu mai folositi gelatina rosie daca procedati asa.Click aici.

Acest aluat se poate folosi pt orice fel de tarta. Cu fructe,cu creme…cum va place mai mult. 🙂

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Dulciuri&prajituri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Tarta cu doua budinci si cirese

  1. Gabriela Tudor zice:

    Arata demential! Nu ma lasi deloc…Eu nu mai am varsta ta…:(

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s