Dulceata de capsune

dulc de capsuni (2)_Fotor

Dulceaţa  de capsune reuseste sa capteze tot parfumul acestor fructe deosebite. Se prepara usor,iar aceasta este o modalitate ideala de pastrare pentru iarna a fructelor.

Ingrediente

3 kg capsune

2 kg zahar

zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Spalam capsunele si le indepartam coditele.Intr-un vas adanca asezam alternativ capsune si zahar. Lasam vasul la rece pana a doua zi.

Scurgem siropul lasat de fructe si-l punem la fiert impreuna cu zeama de lamaie pana incepe sa se ingroase.Adaugam fructele si mai fierbem aproximativ 30 de minute.Incercam dulceata punand cateva picaturi pe o farfurioara si lasam cateva minute. Cand intoarcem farfurioara,nu trebuie sa curga.

Punem dulceata fierbinte in borcanele spalate si sterilizate,inchidem cu capac ermetic si le intoarcem cu fundu-n sus. Acoperim borcanele cu o patura si le lasam asa pana a doua zi.

Punem borcanele in camara. Servim cu paine si ceai sau lapte sau cu clatite,sau ca atare atunci cand avem pofta de ceva dulce.

dulc de capsuni (8)_Fotor

Pofta dulce! 😉

 

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Conserve și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s