Panna-Cotta de ciocolata

IMG_20140723_162809_Fotor

Un desert autentic italian,care se face rapid si este foarte gustos.

Ingrediente

400 ml frisca

250 ml lapte

100 gr zahar

100 gr ciocolata neagra

1 plic gelatina

Mod de preparare

Intr-un bol mic punem gelatina la hidratat in 100 ml lapte rece pt aproximativ 5-10 minute.

Frisca,zaharul si restul de lapte se pun pe foc(foc mediu). Cand da semne ca incepe sa fiarba,se ia de pe foc si se adauga ciocolata facuta bucatele mici. Se amesteca pana se topeste toata ciocolata.Se adauga apoi gelatina si amestecam pana la omogenizarea completa. Se pune in forme de silicon si se da la rece pt cel putin 2 ore. Daca nu aveti rabdare,puneti pt 15 minute la congelator.

Tipsuri

Gelatina dupa ce o puneti la hidratat,se va umfla. Sa o dizolvati pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde inainte de-a o pune peste amestecul de lapte,zahar,frisca.

IMG_20140723_162741_Fotor

Glazuram cu topping de ciocolata si servim. Delicioasa!

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Dulciuri&prajituri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s