Panna-Cotta de vanilie

IMG_20140723_175844_Fotor

De vanilie,de ciocolata,de cafea…panna cotta este un desert autentic italian. Se face foarte repede si e foarte gustos.

Ingrediente

500 ml frisca lichida

200 ml lapte rece

100 gr zahar

1 plic gelatina

esenta de vanilie sau pastaie de vanilie

Mod de preparare

Punem gelatina sa se hidrateze in laptele rece aproximativ 5 minute.Intre timp punem frisca cu zaharul pe foc(foc mediu). Atentie! Nu se fierb! Cand da semne ca incepe sa fiarba,se toarna gelatina cu laptele.Se amesteca bine si se ia de pe foc.Se pune vanilia dupa gust,se toarna in forme de silicon si se baga la rece pt cel putin 2 ore. Daca nu aveti rabdare,dati la congelator pt 15 minute. Ornati cu topping de caramel sau dulceata de fructe de padure,etc.

Daca nu aveti forme de silicon,puneti panna cotta in cescute pe care le-ati uns inainte cu putin ulei.

P1010322_Fotor IMG_20140723_175707_Fotor

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Dulciuri&prajituri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s