Bezele cu nuca

IMG_20140915_141111 IMG_20140915_140900

Daaa…mi-era frica sa ma apuc de bezele. Tot timpul mi-a fost,drept dovada ca nici n-am mai incercat de ultima data,acum muuulti ani,cand a fost un esec total. 🙂 Azi,pt ca am avut albusuri,mi-am zis…”da de ce nu? Hai sa mai fac o incercare!” Si….am reusiiiit!!!

Ingrediente

4 albusuri

7 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

o lingura esenta de vanilie

nuci pt pus in „motz”

Mod de preparare

Intr-un bol perfect curat(am citit ca doar de sticla sau metal,dar eu n-am stiut,am citit asta dupa ce am batut albusurile in castronul meu de plastic),batem albusurile cu un praf de sare. Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Cand au devenit spuma,adaugam cate 2 linguri cu zahar si mixam pana se dizolva tot zaharul. Procedam asa pana terminam zaharul si zaharul vanilat. Adaugam si esenta de vailie si mixam. Spuma trebuie sa fie tare,lucioasa,iar atunci cand intoarceti vasul sa nu cada.

IMG_20140915_125409

Cu o lingura sau cu un pos,punem bezele in tava tapetata cu hartie de copt. In motzul fiecarei bezele punem cate un sambure de nuca.

IMG_20140915_132435

Dam la cuptorul preincalzit,la foc mic cu usa cuptorului intredeschisa,pana bezelele se rumenesc frumos.Restul de compozitie o pastram la rece. Procedam la fel pana terminam bezeaua de albusuri. Lasam bezelele sa se raceasca in cuptor,apoi desfacem cu grija hartia de copt,avand grija sa nu rupem bezelele.

Se pastreaza foarte bine in cutii de plastic inchise ermetic.

IMG_20140915_141005 IMG_20140915_140941

IMG_20140915_141057

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Dulciuri&prajituri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s