PAPANASI

IMG_20140930_162817

Un desert absolut delicios si pe placul multora. 🙂 La mine in familie,nu e nimeni care sa nu manance cu drag papanasii. Nu necesita mult timp,asa ca….spor la treaba! 🙂

Ingrediente

250 gr branza de vaci bine scursa

2 oua

2 linguri zahar

1 lplic zahar vanilat bourbon

1 plic zahar vanilat cu scortisoara

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

150 gr faina

ulei pt prajit-500 ml

Pt decor

smantana

dulceata de afine

Mod de preparare

Intr-un bol punem branza dulce si ouale si amestecam bine pana la omogenizarea completa a compozitiei.

IMG_20140930_151534

Adaugam apoi pe rand celelalte ingrediente. Praful de copt si bicarbonatul le-am amestecat si le-am stins intr-o lingura cu zeama de lamaie.

Compozitia va fi destul de lipicioasa si moale,asa ca vom manevra aluatul cu o lingura. Nu adaugati faina mai multa pt ca papanasii nu vor mai fi fragezi.

IMG_20140930_152807

Pe masa bine infainata,luam o lingura de compozitie si cu mainile bine infainate si ele,modelam aluatul in forma de bila pe care o aplatizam. In mijlocul ei,facem o gaura cu ajutorul degetului.

IMG_20140930_153021

Procedam asa pana terminam aluatul. Oprim aluat sa facem si bilutele care vor fi deasupra. Luam cu lingurita de aceasta data,sau un sfert din lingura si formam bilute. Cati papanasi avem,atatea bile facem.Din aceasta compozitie ies 5 porti de papanasi,adica 10 papanasi.

IMG_20140930_155732 IMG_20140930_155816

Intr-o cratita,punem uleiul la incins.Cand s-a incins bine,luam papanasii si-i punem la prajit. Lasam sa se rumeneasca,apoi intoarcem papanasii.

IMG_20140930_160235 IMG_20140930_160014

Atentie! Papanasii se rumenesc foarte repede,asa ca nu plecati de langa ei. Ii scoatem apoi pe o farfurie pe care am pus un prosop absorbant de bucatarie.

IMG_20140930_160305

Asamblare

Punem pe o farfurie papanasii,mijlocul il umplem cu dulceata de afine,punem gogoasa bila,iar deasupra punem smantana. peste mai punem o lingurita cu dulceata.

IMG_20140930_162749

Sunt absolut minunati!

P.S. Am avut smantana la galetusa si din cauza ca era prea „tzeapana” am lungit-o cu putin lapte dulce si am indulcit-o cu zahar pudra vanilat.

IMG_20140930_162807

Enjoy!

 

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Dulciuri&prajituri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s