Colac cu nuca si scortisoara

IMG_20140912_191209
Ingrediene
Aluat
200 ml lapte
50 gr unt
1 cub drojdie(25 gr)
100 gr zahar
2 oua(galbenusuri)
500 gr faina
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
Pt umplutura
50 gr scortisoara
100 gr nuca macinata
3 albusuri
Pt uns
1 galbenus
2 linguri lapte
Mod de preparare
Dizolvam in laptele caldut drojdia si zaharul. Adaugam apoi esenta de vanilie,coaja de lamaie si amestecam. Punem cele doua galbenusuri,amestecam si adaugam faina putin cate putin si framantam pana cand aluatul devine compact si nelipicios.
IMG_20140912_172037
Transferam aluatul pe masa infainata si impartim aluatul in 4. Intindem aluatul in forma dreptunghiulara cam de 1 cm grosime si punem  umplutura din scortisoara si nuca macinata(batem albusurile spuma,adaugam scortisoara amestecata cu nuca macinata si omogenizam bine compozitia).
IMG_20140912_182716
Rulam strans si cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem ruloul in doua pe lungime.
IMG_20140912_182913
Impletim aluatul,avand grija ca umplutura sa vina deasupra. Rulam si lipim capetele sa nu se desfaca la copt.
IMG_20140912_183431
Ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lapte si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.
IMG_20140912_191113
Pofta mare!
Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Dulciuri&prajituri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s