Tort mousse cu trei feluri de ciocolata

IMG_20140829_140613 IMG_20140828_175111

Acest tortulet,si inca unul pe care din pacate n-am avut timp sa le postez pana acum,le-am facut cu mare drag pt ziua baietelului meu. Pentru amatorii de ciocolata,acest tort multi ciocolatos e delicios. 🙂

Ingrediente

Blat
3 oua
3 linguri zahar
2 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingura ulei
1/2 plic praf de copt

Mousse de ciocolata alba
200 gr ciocolata alba
300 gr frisca lichida
1 plic gelatina
Mousse de ciocolata cu lapte
200 gr ciocolata cu lapte
300 gr frisca lichida
1 plic gelatina
Mousse de ciocolata neagra
200 gr ciocolata neagra
300 gr frisca lichida
1 plic gelatina


Blat– Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam galbenusurile frecate cu ulei si mixam in continuare.

IMG_20140828_131443

Adaugam si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de sus in jos.

IMG_20140828_131705IMG_20140828_131544 IMG_20140828_131830 IMG_20140828_132038

Punem compozitia in forma de tort cu pereti detasabili(24 cm diametru) si dam la cuptor pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul si lasam la racit.

IMG_20140828_132615 IMG_20140828_141843

Intre timp ne apucam de mousse-ul de ciocolata alba.

Intr-o craticioara,punem 150 gr frisca si ciocolata rupta bucati mici.Punem pe foc pe baie de aburi si amestecam pana se topeste ciocolata.

IMG_20140828_133418 IMG_20140828_141943

Restul de frisca o batem bine cu mixerul. Gelatina o punem in 100 ml apa si o lasam 10 min sa se hidrateze. Dupa ce s-a umflat o punem pe baie de aburi pana devine lichida. Nu se fierbe! Adaugam gelatina peste ciocolata alba topita si amestecam bine. Cand compozitia s-a racit se adauga frisca batuta si se amesteca.

IMG_20140828_142129 IMG_20140828_142230

Se pune la frigider sa se intareasca putin,pt ca altfel va curge pe sub blat.
In forma in care am copt blatul(cu pereti detasabili,neaparat),punem blatul,apoi crema de ciocolata alba si dam la frigider.

IMG_20140828_144830
Preparam apoi mousse-ul de ciocolata cu lapte la fel ca cel de ciocolata alba.

IMG_20140828_145457 IMG_20140828_145700 IMG_20140828_150849 IMG_20140828_150958

Punem peste si dam la frigider. Procedam la fel si cu cel de ciocolata neagra.

IMG_20140828_151638 IMG_20140828_152157 IMG_20140828_153412 IMG_20140828_153504 IMG_20140828_153647

Lasam la frigider cel putin 2-3 ore,scoatem inelul si-l ornam dupa imaginatie.

 

 

 

 

IMG_20140828_173013 IMG_20140828_172705

 

Si o feliuta virtuala pentru voi! 🙂

 

 

 

IMG_20140829_140630

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Torturi și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s