Musaca

IMG_20140828_124332IMG_20140828_124259

Reteta am preluat-o de la o distinsa doamna,pe care soarta m-a „ajutat” s-o intalnesc,s-o cunosc si s-o apreciez foarte mult. Multumesc,d-na Gabriela Tudor!

Ingrediente

1 kg carne de vitel/vita sau amestec cu porc

1 morcov mare

2 ceape

6-7 cartofi mari

1 cutie cu rosii in bulion

1 leg patrunjel

150-200 gr cascaval

200 gr smantana

3 oua

sare, piper si boia de ardei

200 gr mozzarela(optional)

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa. Morcovul se da pe razatoare,apoi,impreuna, se calesc in ulei (nu se prajesc) pana se inmoaie.

Cartofii ii curatam si-i spalam si-i punem la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam sa fiarba in totalitate,ci doar 15-20 de minute(depinde de soiul cartofilor).

Peste legumele calite adaugam carnea tocata si o lasam pe foc,amestecand din cand in cand,pana isi schimba culoarea(pana se albeste),si scade zeama lasata de carne.Adaugam apoi rosiile taiate marunt,sau in lipsa puteti adauga 2-3 linguri pasta de tomate,verdeata,sare,piper,boia si amestecam. Lasam pe foc pana scade sosul lasat de rosii,aproximativ 15 minute.Apoi lasam sa se raceasca putin, adaugam 1 ou si amestecam bine compozitia de carne.

IMG_20140827_224909

Cartofii ii taiem felii potrivit de groase. Intr-o tava yena sau o cratita(antiaderenta),unsa cu unt,punem un strat de cartofi,

IMG_20140827_230412

deasupra punem amestecul de carne,apoi iar un strat de cartofi.

IMG_20140827_232539 IMG_20140827_232831

Ne ocupam de sos. Amestecam smantana cu 1-2 oua si cascavalul ras,pana compozitia devine omogena. Aceasta compozitie o turnam peste cartofi. Mozzarela taiata cuburi o punem deasupra. Dam totul la cuptor pt o ora,pana cand totul se rumeneste frumos.

IMG_20140827_233517 IMG_20140828_012204

Si gata musacaua!!! A iesit foarte buna,multumesc doamnei Gabi pt idee(eu o faceam altfel,mai simpla).

IMG_20140828_124243

Pofta buna!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Mancaruri cu carne și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Musaca

  1. geladumi zice:

    Arata apetisant! Si eu fac musaca si exista oarece diferente la retetele noastre,un lucru firesc, dar voi fi dispusa, cu drag, sa incerc si varianta ta.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s