Pariziene cu ciocolata

IMG-20141007-WA0008 IMG-20141007-WA0017

Ideale pentru mic dejun,gustare sau pachetel.

Ingrediente

500 gr faina
250 ml lapte
1 ou+ 1 albus
6 linguri zahar
25 gr drojdie proaspata
esenta de vanilie,coaja rasa de lamaie
6 linguri ulei
un praf de sare
Pt. uns
1 galbenus
2 linguri lapte
Pt sirop
50 ml apa
3 linguri zahar

Mod de preparare
Incalzim laptele si dizolvam drojdia. Oul + albusul il batem cu zaharul. Adaugam in laptele caldut in care e dizolvata drojdia,ouale batute cu zaharul,esenta si coaja de lamaie. Punem totul peste faina in care am pus praful de sare si framantam. Daca mai este nevoie,mai adaugam putina faina. La final adaugam uleiul putin cate putin si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop curat si lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul.

IMG-20141007-WA0011
Punem aluatul pe masa de lucru si impartim in bucati potrivite pe care le intindem cu sucitorul in forma dreptunghiulara. De la jumatate in jos,taiem fasii cam de doi cm. Pe partea netaiata,punem o lingura cu dulceata,sau finetti si rulam,acoperind capetele cu aluat ca sa nu iasa la copt.

IMG-20141007-WA0012IMG_20141007_152941

Punem in tava tapetata cu hartie de copt,si ungem cu galbenus de ou amestecat cu 2 linguri cu lapte.

IMG-20141007-WA0016 IMG-20141007-WA0007

Dam la cuptor pana se rumenesc frumos. Facem siropul din 50 ml apa+3 linguri zahar. Punem pe foc si lasam sa se dizolve zaharul. Dupa ce scoatem parizienele din cuptor,le ungem cat sunt fierbinti cu sirop.

IMG-20141007-WA0013 IMG-20141007-WA0010 IMG-20141007-WA0009 IMG-20141007-WA0008

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în aluaturi, Dulciuri&prajituri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s