Paine impletita cu seminte de susan

IMG_20141008_160704_FotorIMG_20141008_162923_Fotor

Nu m-am apucat de multa vreme de facut paine in casa. Ma gandeam tot timpul ca e complicat. 🙂 Dar,pentru ca painea din comert imi va fi interzisa pentru o vreme,n-am avut incotro decat sa incep sa invat sa fac paine. Si am constatat ca se face foarte simplu si este si foarte buna. Atat de mandra am fost de „capodopera” mea,ca nici n-am mai cumparat paine. Si chiar ador sa fac painica in casa.

Ingrediente

1 kg faina

500 ml apa

1 lingurita sare

1 lingurita zahar(optional)

1 cub drojdie proaspata

1 galbenus+2 linguri lapte pt uns

seminte de susan.

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol incapator. Apa o punem la incalzit(trebuie incalzita usor,nu trebuie sa fie fierbinte,doar calaie). Dizolvam drojdia si zaharul in apa. Punem sarea peste faina. Adaugam apoi apa in fir subtire si framantam pana se incorporeaza faina si aluatul este omogen. Acoperim cu un prosop curat si punem la dospit la loc cald,ferit de curenti pana isi dubleaza volumul(cam o ora). Rasturnam aluatul pe masa de lucru usor infainata sau unsa cu ulei si formam un sul gros din aluat pe care-l taiem in trei. Impletim aluatul si-l transferam in tava de cozonac,pe care in prealabil am uns-o cu ulei. Mai lasam 15 minute sa se dospeasca.

10698410_295847640605989_5595046697931432408_n_Fotor

Galbenusul il amestecam cu cele doua linguri cu lapte si ungem toata suprafata painii. Presaram deasupra semintele de susan si dal la cuptorul preincalzit,pe gratarul din mijloc(acum depinde si de cuptor) la foc iute primele 10 minute,apoi la foc mediu,pana se rumeneste frumos.

IMG_20141024_163223_Fotor IMG_20141008_144530_Fotor

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în aluaturi, Paine și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s