Sarmale de post

IMG_20140812_151559_Fotor

Ingrediente

  • 2 verze murate
  • 3-4 ceape
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 morcov
  • 2 cesti orez
  • piper
  • mărar
  • pasta de tomate
  • cimbru

Mod de preparare

Punem orezul in apa cat sa-l acopere.

Daca varza e prea sarata,o clatim  in cateva ape.

Desfacem foile de varza.  Frunzele exterioare le aruncam daca e nevoie.  Decupam nervurile cu grija. Alegem frunzele pentru impachetat sarmale, iar celelalte le taiem si le vom adauga pefundul cratitei. Fiecare foaie mai mare o taiem in doua  sau le lasam intregi, in functie de cum vreti sa le formati.

Toacam marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica. Ciupercile le toacam marunt.

Ceapa si morcovul le călim în ulei incins aproximativ 5 minute.  Adaugam ciupercile, sare, piper, marar, cimbru. Se mai lasa cateva minute si se adaugă orezul.

Dupa ce umplutura s-a mai racorit,umplem foile si împachetam sarmalutele.

IMG_20140809_155031_Fotor IMG_20140809_155054_Fotor IMG_20140809_155118_Fotor
Intr-o oala se pune un strat din varza tocata,foi de dafin,cimbru si apoi asezam sarmalele.

IMG_20140809_154637_Fotor IMG_20140809_154914_Fotor

Acoperim si pe deasupra cu un strat din varza tocata si asezonam cu sare, cimbru si pasta de tomate.

IMG_20140809_155854_Fotor IMG_20140809_155958_Fotor
Punem apa cat sa depaseasca sarmalele. Deasupra punem o farfurie,pt ca sarmalutele sa fie sub apa.

IMG_20140809_160101_Fotor

Le fierbem la foc mic 1:30-2 ore.Se pot servi alaturi de un ardei iute.

IMG_20140812_151904_Fotor

Pofta buna!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Mancaruri de post și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s