Budinca de lapte sau Malabi

IMG-20141006-WA0004 IMG-20141006-WA0014

Din greseala am sters aceasta postare. E musai s-o pun la loc,pt ca ar fi pacat sa pierdeti asa ceva. Fina,delicata,aromata…Intr-un cuvant,MINUNATA!

Ingrediente

250 ml lapte

250 ml frisca lichida

3 linguri amidon

4-5 linguri zahar

1/2 lingurita apa de portocal sau trandafir(eu n-am avut si am folosit esenta de portocale)

Pt servit-diverse siropuri,fructe,fistic,nuci,migdale macinate,miere,topping de ciocolata sau caramel.(pe aceastea doua din urma le-am folosit eu)

Mod de preparare

Punem intr-o craticioara amidonul,zaharul.apa de trandafiri/portocal sau esenta de portocale(dupa caz) si adaugam laptele amestecat cu frisca,amestecand continuu cu un tel pt a nu face cocoloase. Punem vazul pe foc si amestecam continuu pana cand capata o consistenta densa,nu foarte groasa. Punem budinca in cupe si lasam sa se raceasca,apoi dam la frigider pt una-doua ore.(Eu am sarit cu desavarsire peste aceasta etapa 🙂 )

Inainte de servire,decoram.

IMG-20141006-WA0003 IMG-20141006-WA0013

Chiar e delicioasa!!!!

IMG-20141006-WA0001

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Desert la pahar și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s