Negresa de post cu crema de gris si ness

IMG_20141207_162802_Fotor IMG_20141206_213059_Fotor

O prajiturica care mie,mi-a intrecut orice asteptare. Cea mai mare greseala a mea este ca n-am gustat-o decat atunci cand deja „maritasem” mai mult de jumatate din tava si cei din familie mai si mancasera. Si uite asa,ca m-am trezi destul de tarziu si chiar mi-a parut rau. 🙂

Reteta preluata de pe grupul Pasiunea mea,bucataria de pe facebook de la Christina Chriss. Multumesc!

Reteta pentru blat o gasiti aici.

Ingrediente crema

500 ml apa

7 linguri gris

250 gr zahar

200 gr alune macinate(optional)

2 linguri ness

1 pachet margarina

esenta de rom

Mod de preparare

Se pune grisul la fiert in 400 ml apa,amestecand continuu si avand grija sa nu faca cocoloase sau sa se lipeasca. Separat caramelizam zaharul si dupa ce  a devenit auriu(aveti grija sa nu-l lasati prea mult pt ca se va arde si va deveni amar),adaugam resttul de 100 ml de apa si lasam pana se dizolva tot caramelul. Siropul caramel il adaugam peste gris si lasam pe foc pana se ingroasa bine. Lasam la racit. Intre timp,mixam margarina(la temperaura camerei) cu nessul. Adaugam alunele macinate si margarina in compozitia de gris si mixam bine pana obtinem o crema omogena si pufoasa. La final adaugam esenta de rom.

Asamblare prajitura

Blatul racit il taiem in doua pe lungime cu un cutit bine ascutit. Adaugam apoi trei sferturi din crema si intindem pe toata suprafata prajiturii. Punem blatul deasupra,iar peste adaugam restul de crema pe care o intindem bine. Se orneaza dupa preferinte.

IMG_20141207_162432_Fotor IMG_20141207_162402_Fotor

 

Delicioasa! Si pentru voi,cate o bucatica! 🙂

 

 

 

IMG_20141207_111740_Fotor

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Dulciuri si prajituri de post, Dulciuri&prajituri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s