PRAJITURA RUDY

prajitura Rudy (2)_Fotor prajitura Rudy (7)_Fotor

O prajiturica rapida si delicioasa,care asteapta demult sa fie facuta.

Ingrediente

Aluat

  • 400 gr faina
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 galbenus ou
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare

Crema

  • 1 kg branza dulce(am folosit o galetusa Pilos,de la Lidl)
  • 4 oua
  • 1 albus(cel ramas de la aluat)
  • 250 gr zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Aluat

Cernem faina si o amestecam cu praful de copt,cacaoa si praful de sare.Adaugam untul rece taiat cubulete,zaharul si galbenusul de ou si framantam un aluat care nu se lipeste de maini.Impartim aluatul in doua parti egale,il invelim in folie alimentara si-l dam la congelator pt 15 minute.

prajitura Rudy (21)_Fotor

Cat aluatul este la congelator,pregatim crema.

Mixam branza dulce cu zaharul,ouale si vanilia pana se omogenizeaza bine.

prajitura Rudy (20)_Fotor

Tapetam tava cu hartie de copt(35/24 cm).Scoatem aluatul din congelator si radem pe razatoarea cu ochiuri mari prima jumatate. Intindem aluatul uniform pe toata suprafata tavii,fara sa apasam prea tare pe aluat. Radem aluatul direct in tava.

prajitura Rudy (19)_Fotor

Punem crema,nivelam pe toata suprafata aluatului,

prajitura Rudy (18)_Fotor

iar deasupra radem si cealalta jumatate de aluat.

prajitura Rudy (17)_Fotor

Dam la cuptor la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute. Lasam sa se raceasca,apoi portionam.

prajitura Rudy (4)_Fotor

Foarte,foarte buna!

prajitura Rudy (16)_Fotor

Enjoy!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Dulciuri&prajituri, Prajituri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s