SPAGHETE CARBONARA CU SMANTANA

spaghete carbonara_Fotor

Ingrediente

  • 250 gr spaghete
  • 200 gr bacon(eu am folosit pastrama de porc afumata)
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 linguri cascaval ras(optional)
  • sare,piper(dupa gust)

Mod de preparare

Taiem bacon-ul bucatele.Intr-o tigaie adanca,punem uleiul de masline.Incingem tigaia,adaugam bacon-ul  si usturoiul taiate felii. Lasam sa se rumeneasca usor.

spaghete carbonara (3)_Fotor

Separat,amestecam galbenusurile cu smantana,parmezanul ras,smantana,cascaval(optional),sare si piper dupa gust.Adaugam amestecul de samntana in tigaie peste bacon(optional scoatem usturoiul) si amestecam usor pana se leaga.

spaghete carbonara (2)_Fotor

Pastele se fierb „al dente”,conform indicatiilor de pe pachet.Dupa ce pastele au fiert,le scurgem si le adaugam fierbinti in tigaie peste compozitia de smantana si amestecam energic. Se pun cu ajutorul unui cleste in farfurii,iar deasupra se mai poate adauga parmezan ras.

spaghete carbonara (1)_Fotor

Pofta buna!

Anunțuri

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Paste și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s