SOS TZATZIKI

tzatziki (4)_Fotortzatziki_Fotor

Acest sos se face foarte usor si este extrem de gustos. Se asorteaza minunat langa orice fel de friptura,dar merge servit si simplu.

Ingrediente

  • 300 gr iaurt grecesc,sau iaurt cu 10% grasime
  • 2 castraveti verzi(de gradina)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 legatura marar
  • zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Acest sos se face foarte usor. Spalam castravetii,ii curatam de coaja si-i dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Ii scurgem bine,bine de apa. Usturoiul il pisăm,mararul il tocam marunt,iar de aici incolo totul este foarte simplu. Amestecam toate ingredientele avand grija insa sa nu adaugam prea multa zeama de lamaie sau prea mult usturoi.

Si gata sosul! Punem in castronel si ornam dupa imaginatie cu felii de castravete,sau rosii si crengute de marar. Se serveste dupa dorinta sufletului vostru.

tzatziki (5)_Fotor

S-aveti pofta,dragilor! 🙂

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Aperitive&Garnituri, Salate, Sosuri și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la SOS TZATZIKI

  1. Mami zice:

    Mi-ai făcut o pofta…de numa’ numa’! Îmi place mult acest sos și e f ușor de făcut.

    Apreciază

Lasă un comentariu