DULCEATA DE GUTUI

dulceata de gutui_Fotor dulceata de gutui (6)_Fotor

Ingrediente

  • 2 kg de gutui
  • 1 kg zahar
  • 800 ml apa
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Spalam gutuile de puf si le stergem bine. Le curatam de coaja si cotoare si le taiem cubulete mici. Intre timp,punem pe foc,intr-un vas cu fundul dublu,apa cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic,pana devine un sirop legat. Adaugam gutuile taiate cubulete si lasam sa dea cateva clocote. Apoi adaugam zeama de lamaie si lasam compozitia pe foc pana cand fructele sunt fierte bine. Dulceata este gata cand fructele sunt moi,iar siropul este bine legat. Punem in borcane si sterilizam 10 minute la cuptor.

dulceata de gutui (4)_Fotordulceata de gutui (5)_Fotor

Despre Reteteyummy

Acest blog este asemenea unui caiet cu retete,doar ca este online. Din pasiunea mea pentru bucatarie,am creat acest blog culinar si vreau sa impartasesc asta si cu alti iubitori ai gastronomiei. Am inceput prin a-mi posta retetele in urma cu mai bine de jumatate de an pe site-ul "bucataras.ro".Acolo mi-a venit si ideea de a avea propriul blog.De acolo am invatat o multime de retete. Aici este locul unde vreau sa imbin utilul cu placutul,unde se formeaza arta,iar principalul ingredient este dragostea pt bucatarit. Incep timid,accept si astept sfaturile,criticile si laudele voastre.Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea mai proasta a unora dintre fotografii,dar cum spuneam,incep timid. Unele poze sunt facute cu ceva timp in urma,cand nu visam la asa ceva. Promit insa,ca imediat ce retetele vor fi refacute,pozele se vor schimba.Va multumesc pentru intelegere!Sper sa va placa si sa va delectati privirea,iar dupa ce veti incerca retetele si papilele gustative. Va doresc spor la treaba, pofta buna si va multumesc pt vizita!
Acest articol a fost publicat în Conserve, dulceturi, Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la DULCEATA DE GUTUI

  1. Mami zice:

    Wooow cat de bine arata! Ma intreb… postarile le aveai pregatite sau gatesti in fiecare zi atatea bunatati ca nu mai stiu ce as manca prima data..

    Apreciat de 1 persoană

    • Reteteyummy zice:

      Multe le aveam pregatite. Din cauza unor probleme de sanatate,cateva luni n-am postat nimic,alte cateva luni n-am gatit… 🙂 Dar vreau sa-mi iau revansa. Oricum,bulzul,prajitura Rudy,merele coapte(le-am facut de 3 ori in 3 zile),spaghetele carbonara,sunt gatite in ultima saptamana. 🙂 Multumesc pt vizita si te mai astept,Mami! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu