Nu stiu cum i se spune in alte zone ale tarii. La noi i se spune „lubenita”. Sa nu credeti ca nu am auzit de pepene rosu,sau pepene verde… 🙂 Fiecare cum il percepe. De la interior spre exterior,sau invers. 🙂 Nu stiu unde am vazut reteta asta. Adica nu mai stiu la cine. Cert e ca am vrut s-o incerc neaparat. Si cum aveam ditamai lubenita in frigider,m-am pus pe treaba.
Ingrediente
1 litru suc de pepene rosu
100 gr zahar
100 gr amidon alimentar
esenta de vanilie,migdale
Pt decor
Eu am folosit: nuca macinata
topping ciocolata
fulgi de ciocolata
fulgi de migdale
Voi folositi ce aveti.
Mod de preparare
Taiem pepenele cubulete si-l curatam de samburi. Punem in blender
si-l mixam cateva secunde,apoi trecem printr-o sita si separam pulpa de suc. Intr-o craticioara punem amidonul,zaharul si cateva linguri de suc de pepene si amestecam pana se dizolva bine tot amidonul. Adaugam si restul de suc si punem craticioara pe foc.
Amestecam continuu pana compozitia devine densa si cremoasa. Oprim focul si adaugam esenta.Punem budinca in forme,cupe,etc si lasam sa se raceasca. Dam la frigider pt 1-2 ore. Decoram cu fulgi de ciocolata,nuca macinata,fulgi de migdale,ciocolata rasa,etc
Enjoy!
Eu inca mai astept lubenite de la Dabuleni,ca pe aici sunt de prin alte tari si nu sunt asa de bune ca ale noastre! Imi place enorm pepenele verde/rosu…il ador. Mananc pana ma doare burta! Dar sunt sigura si de bunatatea pe care ai preparat-o! Sigur o sa incerc…sincer n-am auzit de aceasta reteta simpla si de asemenea buna….Multumesc.
ApreciazăApreciază
Merita incercata! E foarte,foarte buna!
ApreciazăApreciază