Aceasta salata,a avut loc de cinste anul trecut pe masa noastra de Craciun. Dar cum blogul l-am facut asta vara,nu am putut sa postez salata mea cu om de zapada in mijlocul verii,asa ca,am asteptat momentul potrivit. Asadar,dragii mei,va las mai jos si reteta. O reteta simpla,pe care sunt convinsa ca toate gospodinele stiu s-o prepare. Fiecare in felul ei,e adevarat,dar asta e mai putin important. 🙂
Ingrediente
1 piept de pui
500 gr cartofi
300 gr morcovi
150 gr castraveti la otet
150 gr gogosari la otet
3 oua(2 fierte+1 nefiert,pt maioneza)
ulei(pt maioneza)
Mod de preparare
Spalam morcovii si cartofii bine si-i punem la fiert in coaja.Punem si pieptul de pui la fiert. Se taie gogosarii si castravetii in cubulete si se pun intr-o sita la scurs.
Facem maioneza din doua oua fierte(galbenusurile) si un galbenus crud,cu tot dichisul necesar. Reteta la maioneza o aveti aici.
Dupa ce s-au fiert si racit,se curata cartofii si morcovii de coaja si se taie cubulete. La fel si pieptul de pui.Se amesteca toate ingredientele,se pune sare dupa gust,apoi se amesteca cu maioneza. Pastram putina pt ornat. Iar aici…imaginatie sa ai! 🙂 S-aveti spor!
Si pofta!
Aceasta din urma e salata de anul acesta. 🙂